Sociale huurwoning

U bevindt zich hierzo: Home | Ik zoek een woning | Sociale huurwoning

Vragen? Bel ELS

Openingstijden
Onze openingstijden

wonenCentraal
Baronie 30
2404 XG Alphen aan den Rijn
(0172) 418 518
service@wonencentraal.nl

Onze medewerkers van de afdeling Eerstelijns Service helpen u graag!

Sociale huurwoning

WonenCentraal verhuurt ruim 8.000 huurwoningen in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen en Zwammerdam.

Foto van huurders in huis

Een huurwoning zoeken in Alphen aan den Rijn

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Zwammerdam moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoningNet Holland Rijnland. Het inkomen van uzelf en uw partner of huisgenoten mag niet hoger zijn dan het maximum huishoudinkomen van €35.739 (prijspeil 2016).

Als u bent ingeschreven als woningzoekende, kunt u reageren op het actuele aanbod van 19 deelnemende corporaties in 14 gemeentes via www.woningnethollandrijnland.nl.

Voorwaarden voor inschrijving

Jongeren

Ook jongeren kunnen bij ons huren. Ben je jonger dan 23 jaar? Dan krijg je bij een aantal woningen zelfs een tijdelijke korting. Je woning kost dan niet meer dan € 409,92 per maand (prijspeil 2016). Dit is de subsidiabele huurprijs: de kale huurprijs inclusief het subsidiabele deel van de servicekosten. Huurtoeslag is mogelijk. Word je 23 jaar, dan betaal je de volle huurprijs voor je woning. Op de website van WoningNet Holland Rijnland staat er 'jongerenkorting' bij de woning als dit van toepassing is.

Wachttijd voor een huurwoning

De gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen of Zwammerdam is 4 tot 5 jaar. Voor eengezinswoningen én voor woningen in de wijk Kerk en Zanen zijn de wachttijden vaak langer.

Heeft u dringend een woning nodig?

In noodgevallen hebben mensen soms dringend een andere woning nodig. Geldt dit voor u, dan kunt u urgentie aanvragen. Daarmee krijgt u voorrang op een deel van het woningaanbod.

Registratienummer kwijt?

Bent u uw registratienummer kwijt, meldt u zich dan met een geldig legitimatiebewijs bij de balie van wonenCentraal. Wij zoeken uw registratienummer graag voor u op.

Tips?

Is u iets opgevallen op de site wat beter kan of mist u informatie? Laat het ons weten!
service@wonencentraal.nl